Wat neem ik mee naar een festival?!

Wat neem ik mee naar een festival?!

Wij geloven dat voorbereiding de sleutel is tot dé perfecte dag op jouw volgende festival. We kennen ze allemaal: 'The mom/dad at a festival'. Zo zorg je er voor dat je onafhankelijk bent van jouw festival ouder en voorbereid op stap gaat.

10 dingen die onmisbaar zijn voor jouw volgende festival

1. Jouw festival ticket   🎟

Met bonus punten als je ook al van te voren aan tickets voor de lockers hebt gedacht. Ik hoor je denken: "Tuurlijk heb ik mijn tickets bij me, die staat in mijn mailbox", klopt. Echter is het vaak zo dat je op een festival weinig tot geen verbinding hebt. Zorg er daarom altijd voor dat je jouw ticket(s) gescreenshot hebt zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

2. Earplugs 

Niemand wilt tinitus. Zorg voor je oren, draag oorbescherming. 

3. Portemonnee  💳

 Allereerst omdat je je moet identificeren bij binnenkomst: Jouw ID. Een must. Dan is het niet onbelangrijk dat je ook jouw pinpas meeneemt voor het geval jouw telefoon uit is gevallen later op de dag. Ondanks dat dat veel festivals pin-only zijn is het ook altijd handig om cash op zak te hebben, je weet maar nooit ;)

4. Een praktische tas 

Het beste is om een tas te hebben met meerdere vakjes. Niemand heeft zin om uren te zoeken naar z'n muntjes terwijl je bijna aan de beurt bent om jouw flesje water te bestellen. 

Probeer muntjes dan ook altijd op de zelfde plek te bewaren. Nog 3 bonuspunten als je een Hulabag hebt zodat je jouw waterfles vervolgens hierin kan opbergen en afsluiten. Tijd om de dansvloer op te gaan 🕺🏻

 5. Een dop voor jouw waterfles

Op 90% van de festivals krijg je jouw waterfles mee zonder dop. Helaas maar waar: Maar het gebeurd wel eens dat er iets in iemands drankje wordt gegooid met het doel om nietsvermoedende festivalgangers te drogeren. Je kan meerdere flessendopjes mee nemen in de hoop dat er één past. Maar de échte lifehack is om een Festicap te gebruiken: Één dop die op zo goed als alle flesjes past en niet lekt. Deze zit overigens ook inbegrepen bij een Hulabag met een koord zodat je deze ook nog eens niet kan verliezen. Winst. 

 6. Zonnebril  🕶

Het is gewoon fijn om je achter een bril te kunnen verschuilen 👀. Maar ook voor de zon ja.. 

 7. Wat nodig is met elk weer:

Check altijd even wat voor weer het wordt zodat je goed voorbereid bent. 

🌧: Neem een poncho mee, dit is jouw beste vriend. Als er plek is in de kluis neem ook lekkere droge kleren voor de terugweg mee, en vergeet de sokken niet! Thank us later. 

☀️: Het is altijd handig om een travelsize zonnebrand op zak te hebben zodat het niet te veel ruimte inneemt in jouw tas. Deze kun je halen bij de meeste drogisten! 

8. Waaier

Yesssss, the best. Je kan ze meestal ook wel kopen op het festival zelf maar dat geld houd je liever in eigen zak. 

9. Powerbank  🔋

Dit is vooral voor als jouw telefoon het geen hele dag meer vol kan houden op eigen houtje. Als je graag rondzwerft op een festival of je weer eens nieuwe vrienden hebt gemaakt is het handig om jouw andere vrienden nog te kunnen bereiken. Tenzij je met de nieuwe vrienden mee naar huis gaat en in een nieuwe stad een nieuw leven begint. 

10. Lippenbalsem

Altijd een succes, én je gaat de day after erg blij met jezelf zijn dat je het hebt meegenomen.

 

Terug naar blog